Klímaszerelés, karbantartás

 

 

 

 

Klímaszerelés, klímatelelpítés, Árak

Cégünknél a klímaszerelést ZÖLDKÁRTYÁS KLÍMASZERELŐI JOGOSÍTVÁNNYAL rendelkező szakemberek végzik, akik egytől egyig kiváló szaktudással és nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Az Ország bármely pontján állunk rendelkezésére.

Ingyenes helyszíni felmérést és szakmai tanácsadást adunk, amennyiben ránk bízza a klímája felszerelését.

A helyszíni felmérés során szerelőnk megnézi a helyiséget ahová a készülékeket szereltetni szeretné, és pontos árat mond a szerelésre. A felmérés során szakszerű tanácsokat kap, valamint megbeszélhetik a technikailag és ergonómiailag legjobb elhelyezési módot. A felmérés az ön kényelmét és hosszútávú elégedettségét is szolgálja!

A klímaszerelés alapára 35000 FT + Áfa 2 m-es szerelési távolságon belül.  Ez az ár tartalmazza a teljes anyagköltséget valamint a szakemberek munkáját. 2 m felett a szerelési költség  +  6500 FT+ Áfa/m.

Fontos tudnia hogy a klímaszerelésre a  3 év garancia évi egyszeri karbantartás mellett érvényes,

melynek költsége 5000 Ft +Áfa/ alkalom.

 

 

A klímaberendezések karbantartása rendkívül fontos!!!

 

Ennek legfőbb oka egészségünk megőrzése., hiszen évi egyszeri karbantartással elkerülhető a gombák és baktériumok megtelepedése. Ám ez a művelet klímaberendezésünk megfelelő működése miatt is rendkívül fontos.

A klímaberendezések tisztítását minden esetben bízza szakemberre, ez fontos hiszen a gyártók csak így vállalnak garanciát termékeikre.

A hűtési szezon alatti működtetés során a klímaberendezés jelentős mennyiségű, a levegőben megtalálható szennyeződést szív magába. A split klíma beltéri egységében különböző szűrők találhatok meg, melyek feladata pontosan ezen szennyeződések kiszűrése. Ha tüzetesebben megvizsgáljuk klímaberendezésünk beltéri egységét, akkor láthatjuk, hogy egy egyszerű, viszonylag finom porszűrő takarja a hőcserélő teljes felületét. Ezen a szűrőn a nagyobb szemcséjű por, szöszök fennakadnak, viszont a finomabb szennyeződések átjutnak rajta.

A split klíma beltéri egységek tisztításának menete:

 • Elsődleges porszűrők portalanítása, folyóvizes lemosása.
 • Különböző szűrőbetétek lemosása, szükség szerinti cseréje.
 • A nagyon elkoszolódott készülék teljes szétszerelése, tisztítása.
 • Vegyszeres kezelés, fertőtlenítés, a baktérium, penész, gombatelepek kialakulásának megelőzése.
 • A split klíma karbantartás menetének ki kell terjednie az egészségügyi szempontok mellett a megfelelő működés ellenőrzésére is. Az elektormos kötések ellenőrzése, a kondenzvíz eltávozásának ellenőrzése, az esetleges rezonanciák megszüntetése mind a karbantartás folyamatát végző szakember feladata.

A split klíma másik alkotórésze a kültéri egység, ami az esetek nagy részében a szabadban helyezkedik el, kitéve az időjárás viszontagságainak, napsütésnek, esőnek, szélnek, pornak. Mivel a hőcserélőn működés közben nagy mennyiségű levegő áramlik át, és itt nincs szűrő, ami megakadályozza a por beszívását, ezért a sűrűn elhelyezkedő lamellák között a fák szöszei, a por, egyéb szennyeződések lerakódnak, és akadályozzák a levegő szabad áramlását. Ennek hatására a kültéri egység kondenzátora nehezebben adja le a hőt, a kompresszor erőlködik, alacsonyabb lesz a hatásfok, több elektromos áramot fogyaszt, gyorsabban használódik el a készülék. Nagyon fontos a hőcserélő tisztítása, akár a split klíma szétszerelése által is.

Karbantartás alatt a split klíma kültéri egységének takarítása mellett fontos ellenőrizni a rendszer helyes működését is.

 • Gáztömörség, szivárgásmentesség : A környezetünk védelme szempontjából igen fontos, hogy a hűtőközegek ne kerüljenek be a légkörbe.
 • Működés közbeni üzemi nyomások ellenőrzése a megfelelő és gazdaságos működés érdekében
 • Az elektromos kötések ellenőrzése a biztonság érdekében
 • A tartókonzolok és rögzítéseinek épsége
 • A rezgéscsillapítók épsége, a rezonanciák elkerülése és a csendes működés érdekében

 

 • Összefoglalva, amennyiben azt szeretnénk, hogy egy split klíma tartósan és egészségünk veszélyeztetése nélkül kellemes komfortot nyújtva üzemeljen, a készülék forgalmazója, illetve telepítője által ajánlott rendszerességgel végeztessük el szakemberrel a karbantartás folyamatát, szem előtt tartva a fent leírtakat.

 

Facebook